Argentina

Argentina

Indianskt mixat med spanskt, lite italienskt och franskt. Nej, det är inte någon sydländsk gryta vi pratar om, utan faktiskt argentinarna. En ovanligt lyckad mix av ”latino love”, temperament och gästvänlighet.

 

Tango till efterrätt.

Vill du göra dig populär ska du lära dig allt om tango och ta fram din osvenska sida. Gärna dansa med svepande steg och eldig inlevelse (vi har försökt och det är inte lätt!). Argentinarna själva tar sig gärna en svängom då och då – för dem är tango en passion. Precis som fotbollen. Bland det bästa du kan göra är att gå och se en match de fútbol mellan River och Boca och sedan avsluta kvällen på något tango-ställe i de gamla kvarteren. Det brukar bli sent…

Grillat av världsklass.

En annan passion är mat. Och med tanke på historien finns det mycket att välja på. Än idag säger många att den bästa pizzan och glassen får du inte i Rom, utan just i Buenos Aires. Hur det än är med den saken så vet vi att man alltid kan vara säker på att få fantastiskt kött. På varje Parilla, stekrestaurang, serveras grillat av världsklass. Det räcker med lite salt på toppen och sedan smälter det i munnen. Kanske inte så konstigt med tanke på att köttet kommer från några av världens finaste rasdjur som strövar fritt året runt på de väldiga Pampas. De flesta djuren i Argentina är Aberdeen Angus och Hereford. Båda är noga utvalda för just köttproduktion och kända för sitt välsmakande kött.

VM-titlar i kött och fotboll.

Argentinarna har inte bara VM-titlar i fotboll utan också världsrekord i att äta kött. Och det är inte lite – cirka 70 kilo per person och år. Något att jämföra med svenskarnas 25 kilo. För vegetarianer är det inte helt lätt att vinna sympati. Grönsaker är man lite misstänksam mot och de ses mest som ett ganska ointressant tillbehör till den hyllade biffen. ”Husmanskost” hemma hos argentinarna är Milanesas och Parrillada. Milanesas är ungefär detsamma som schnitzel och Parrillada är en mix av olika sorters kött som grillas över öppen eld. En naturlig samlingspunkt är just grillen där männen avhandlar de senaste fotbollsresultaten och kommenterar grillningsproceduren. Kvinnorna basar hellre i köket och småpratar över ett glas vin om allt mellan himmel och jord. Äter gör man gärna och sent och rätterna kan bli så många att de räcker hela natten. En argentinare vet hur man njuter av livets goda.

3 artiklar

Minskande ordning
per sida

Rutnät  Lista 

3 artiklar

Minskande ordning
per sida

Rutnät  Lista