"A roast" är för britten vad julskinkan är för svensken. En stek mitt på bordet, som precis kommit ut från ugnen och som skärs upp i tunna skivor allteftersom maten serveras - det är bland det godaste som finns och gör ju att själva måltiden blir lite av ett skådespel. Att det sedan även serveras kokt potatis, brun sås och gelé till gör det hela till en fantastisk anrättning, åtminstone enligt min mening. För att en sådan här stek skall bli god krävs det dock att köttbiten kommer från rätt ställe på djuret. Gör man steken på märgpipa eller högrev blir den alldeles för hård, och väljer man istället fransyskan så blir den på tok för torr. Nej ,innanlåret skall det vara! En perfekt styckningsdetalj för en lyckad stek. Vår carvery steak är just från innanlåret. Skulle man inte känna för att göra en "roast" av detta innanlår så finns det ju faktiskt många alternativa användningsområden; biff med teriyakisås, wokad biff med nudlar, smörstekta innanlårkuber eller varför inte en hederlig ryggbiff!