Artiklar 1 till 10 av totalt 55

Minskande ordning
per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Wagyu är en speciell nötras som har blivit känd världen över för sitt marmorerade och välsmakande kött. Ofta pratar man om den så kallade Kobe-biffen, alltså ett Wagyudjur som har blivit uppfött och slaktat i Kobeprovinsen i Japan. Detta går att jämföra med sättet man bara får kalla ett mousserat vin från Champagne i Frankrike för en champagne, bara djur från Kobe får kallas Kobe.

Produktionen i Kobe är dock inte den billigaste och Wagyuköttet där ifrån når svindlande priser som 5000 kr per kilot. Vi på Meat the World är medvetna om att dessa priser inte är de mest attraktiva och vill istället för champagne erbjuda er en härlig prosecco eller cava för ett betydligt trevligare pris.

Tidigare har vi sålt wagyubiff samt entrecôte i webshopen. Nu lanserar vi ännu en produkt för finsmakaren; en Wagyubiff från världens största, och vackraste, Wagyufarm i Australien. Här betar de svarta, exklusiva wagyukorna på stora slätter där de lever ett naturligt och hälsosamt liv utan antibiotika och hormoner inblandade. Faktum är att anläggningen i sin helhet är 7,2 miljoner hektar – större kan det knappt bli.

Är wagyukött nyttigt då? Ja absolut! Äter du wagyukött får du faktiskt i dig både mer omega-3 och omega-6-fettsyror än vad du får i dig från ”vanligt” nötkött.

Köttet är alltså mört, näringsrikt och välsmakande. Dessutom kostar inte vår wagyubiff 2000 till 5000 kronor/kilo som Koben gör, vi nöjer oss med lite mer blygsamma 750 kronor/kilo – kan det bli bättre?


Etiketter:

1 Comments | Inlaggd i Nyheter av Karin Davidsson

Nu är det dags för en sommarnyhet här på Meat The World! Det är nämligen dags för oss att ta MTW-bilen ut på en turné på västkusten varje torsdag och fredag (så länge det inte regnar) under veckorna 27 till 33. Vi kommer att åka mellan Marstrand, Skärhamn, Mollösund och Tuvesvik på torsdagar och fredagarna kommer att spenderas på Saltholmen.

Följande schema gäller; under torsdagar kommer vi besöka följande platser:

Marstrand 9.30-10.30
Skärhamn (hamnområdet) 11.30-12.30
Skärhamn (torget) 12.30-13.30
Mollösund hamn 14.15-15.15
Tuvesvik färjeläget 16.00-17.30

Under fredagar kommer vi att besöka:

Saltholmen 14.30-17.30

På plats i bilen och redo för försäljning finns bland annat pata negra-racks, lufttorkad ibericoskinka, secreto, black angus-oxfilé, steack haché och benfri entrecôte.

Vi hoppas att vi får se så många som möjligt av er och att vädret är på vår sida, glad sommar!

1 Comments | Inlaggd i Nyheter av Maria Törnblad Davidsson

Öppet Hus i Lindome

2014-05-05 14.20

Läs mer
1 Comments | Inlaggd i Nyheter av Malin Carlberg

Få ett paket lammfärs

2014-03-19 17.19

Få ett paket lammfärs när du handlar för 1000 kr! Erbjudandet gäller från och med 20 mars t.o.m fredag 28:e mars 2014. Sprid gärna vidare till dina vänner!

Lägg din order i webshopen och om beloppet överskrider 999 kr så skickar vi med dig ett paket lammfärs i leveransen gratis. Gäller om ordern läggs inom tiden för erbjudandet! Paketet är på ca 0,5-0,7 kg. Lammfärsen från Meat the World är gjord på enbart benfri lammstek. Så långt ifrån "vanlig" lammfärs man kan tänka sig. Om du tillagar lammfärsbiffar, med förslagsvis lite fetaost, kommer du märka skillnaden. Servera gärna med rostade rotfrukter och en god sås, med en bas på yoghurt, smaksatt med citron. Et voilà, en god och smakfull rätt, som är enkel att tillaga.

Läs mer
0 Comments | Inlaggd i Nyheter av Malin Carlberg

Tack alla ni som besökte oss under mässan Passion för Mat i Göteborg i helgen. Det är alltid lika roligt att få möta våra kunder ute! Även om regnet emellanåt besökte oss så hade vi det bra och vi fick vi grillat och bjudit på våra smakfulla Pata Negra innerfilér samt Black Angus ryggbiffar. Vi hade också en tävling och det rätta svaret på frågan var att vårt Galiciska kött kommer från Spanien och antalet foldrar i burken var 316 st. Ett stort grattis till Anna-Maria som lyckades pricka in 318 st som svar. Ett presentkort på 1000 kr som du kan handla för i webshopen kommer till dig.

Läs mer
0 Comments | Inlaggd i Nyheter av Malin Carlberg

Julmarknad hos Sundqvist

2013-11-29 13.55

Välkomna till Sundqvist Julmarknad onsdagen den 4:e december. Kom gärna och möt oss och provsmaka vår underbar carpaccio samtidigt som du kan handla och fynda några julklappar.

Läs mer
0 Comments | Inlaggd i Nyheter av Malin Carlberg

Grattis till vinnarna!

2013-11-29 13.43

Ett stort GRATTIS till våra vinnare i tävlingen under vår julklappskväll. Rätt svar på frågan var alternativ X, hingst=valack, tupp=kapun, tjur=stut. Rätt vikt på vår utslagsfråga, vad väger köttbiten, var 1,03 kg. Grattis Eva-Lotta som prickade exakt rätt vikt! Ett presentkort kommer till dig med posten. Grattis också till Per som vann andrapriset och Marie & Marie för delad tredjeplats.

Läs mer
0 Comments | Inlaggd i Nyheter av Malin Carlberg

Tack!

2013-11-27 18.18

Vilken härlig uppslutninga av kunder och besökare. Tack till alla Er som besökte oss under vår julklappskväll! Tack också till våra utlämningsställen som deltog under kvällen. Grillen gick varm och Lasse skar för fullt smakprover från den underbara lufttorkade Pata Negra skinkan och julskinkan. Det är alltid lika roligt att få träffa våra kunder då vi annars ses och hörs mest online. Hoppas vi ses snart igen.

Vänliga hälsningar

Meat the World

Läs mer
0 Comments | Inlaggd i Nyheter av Malin Carlberg

Julklappskväll med gäster

2013-11-06 14.45

Läs mer
0 Comments | Inlaggd i Nyheter av Malin Carlberg

Vi vill varmt presentera Viktor Hagström som ni under ett flertal tillfällen under hösten kommer att få möta med nya härliga recept gjorda utifrån vårt nya viltsortiment i webshopen. 

Viktors smakfulla recept finner du i webshopen under recept eller på hans blogg.

Läs mer
0 Comments | Inlaggd i Nyheter av Malin Carlberg

Artiklar 1 till 10 av totalt 55

Minskande ordning
per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5