Wagyu är en speciell nötras som har blivit känd världen över för sitt marmorerade och välsmakande kött. Ofta pratar man om den så kallade Kobe-biffen, alltså ett Wagyudjur som har blivit uppfött och slaktat i Kobeprovinsen i Japan. Detta går att jämföra med sättet man bara får kalla ett mousserat vin från Champagne i Frankrike för en champagne, bara djur från Kobe får kallas Kobe.

Produktionen i Kobe är dock inte den billigaste och Wagyuköttet där ifrån når svindlande priser som 5000 kr per kilot. Vi på Meat the World är medvetna om att dessa priser inte är de mest attraktiva och vill istället för champagne erbjuda er en härlig prosecco eller cava för ett betydligt trevligare pris.

Tidigare har vi sålt wagyubiff samt entrecôte i webshopen. Nu lanserar vi ännu en produkt för finsmakaren; en Wagyubiff från världens största, och vackraste, Wagyufarm i Australien. Här betar de svarta, exklusiva wagyukorna på stora slätter där de lever ett naturligt och hälsosamt liv utan antibiotika och hormoner inblandade. Faktum är att anläggningen i sin helhet är 7,2 miljoner hektar – större kan det knappt bli.

Är wagyukött nyttigt då? Ja absolut! Äter du wagyukött får du faktiskt i dig både mer omega-3 och omega-6-fettsyror än vad du får i dig från ”vanligt” nötkött.

Köttet är alltså mört, näringsrikt och välsmakande. Dessutom kostar inte vår wagyubiff 2000 till 5000 kronor/kilo som Koben gör, vi nöjer oss med lite mer blygsamma 750 kronor/kilo – kan det bli bättre?