Ankbröst med krämig tryffelpasta

4 Portioner
600-700g Ankbröst (2 stora bröstfiléer)
Salt och nymalen Svartpeppar

Tryffelsås

25g Smör
0,5 Purjolök, blasten, noggrant tvättad och strimlad
1 Vitlöksklyfta, finhackad
150g små Skogschampinjoner
2 dl Vitt Vin
2 dl Vispgrädde
2 dl Vatten
Tryffelolja, ett par droppar efter smak
Salt och nymalen Svartpeppar

4 port nykokt Spagetti

Gör så här

Ankbröst: Putsa ankbrösten och snitta fettkappan i ett rutmönster. Lägg ett tunt lager salt över en kall stekpanna och lägg i filéerna med fettkappan nedåt. Sätt stekpannan på plattan och höj till högsta värmen. Så småningom börjar fettet dras ur. När fettsidan blivit gyllenbrun och krispig, vänd filéerna och bryn köttsidan. Stek klart i ugnen på 160 grader till en innertemperatur på ca 60 grader. (ca 10-12 minuter.) Låt ankbrösten vila i smörpapper minst 10 minuter innan servering.

Pastasås: Fräs purjolök, vitlök och champinjoner i smör. Tillsätt vitt vin, grädde och vatten. Koka upp och låt sedan sjuda på medelvärme tills grönsakerna är mjuka och såsen har reducerats en aning. Smaka av ett par droppar tryffelolja, salt och nymalen svartpeppar. Vänd i den nykokta spagettin och blanda väl med såsen. Servera med ankbrösten.