I söndags blev det en nötstek gjord på argentinsk Angus entrecôte. Många tycker att entrecôte är en köttbit som passar bäst på grillen, men personligen tycker jag att det är en undervärderad detalj att göra nötstek på!
Först grillade jag den ganska hårt på utegrillen så att skorpan blev brunsvart och därefter in i ugnen på 165 grader. Jag gillar att använda stektermometer och vanligtvis brukar jag låta den larma vid 57 grader, men denna gång valde jag att låta den gå till 62 grader.

Då nötsteken blev klar tidigare än potatisen och såsen (dålig planering) vred jag ner temperaturen till 50 grader och lät steken ligga kvar i ugnen.

Det blev en riktig festmåltid! En helstekt entrecôte av Anguskött blir så saftig jämfört med att göra stek på fransyska eller ytterlår - och till på köpet jättemör.

Även roligt att läsa Marcus Samuelssons krönika i GP:s helgbilaga Två Dagar. Titeln på krönikan är: "Nu ska det vara kött i köket" och jag kan inte annat än att hålla med.

//Karsten