Ingredienser 6 port:

1,5 kg Black Angus oxfilé
salt och nymalen svartpeppar
olivolja

 

Hemmagjorda chips:

1,2 kg fast potatis
frityrolja
salt

 

Dragondipp:

2 dl creme fraiche
1 msk dragon i vinäger,finhackad
1 msk av vinägern
1 nypa socker
salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

 

Putsa oxfilén och skär den i önskade portionsbitar.

Krydda med salt och peppar på båda sidor och ringla över olivolja.

Låt dra en stund och grilla sedan till önskad stekning.

  

Hemmagjorda chips:

Skölj den oskalade potatisen. Skär potatisen i tunna skivor, antingen för hand eller med en mandolin. Fritera chipsen i 180 grader varm frityrolja tills de är krispiga och gyllenbruna. Salta chipsen.

 

Dragondipp:

Rör ihop creme fraiche, dragon och vinägern från burken.

Smaka av med socker, salt och nymalen vitpeppar.