Ingredienser 4 port:

4 lammrostbiffar
olja och smör att steka i
3 kvistar rosmarin
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
16 smålökar, skalade
2 palsternackor, skalade och i bitar
2 tsk torkad oregano
1 burk små hela tomater (alt plommontomater)
2 dl oxfond från Meat the World
 alt. 1,5 dl vatten + 2-3 msk kalvfond
1 apelsin, fint rivet skal
salt och svartpeppar från kvarn

 

Gör så här:

 

Torka gärna lammrostbiffarna lätt med papper innan stekning. Hetta upp en stekgryta och bryn lammet i olja och smör. Tillsätt samtidigt rosmarin, vitlök, lök och palsternacka att fräsa med runt köttet. Krydda med oregano, salt och peppar. Slå på tomater och fond och lägg på locket. Låt nu grytan puttra på svag värme i 15-20 minuter. Lammet bör ha en innertemperatur på 56 grader för medium. Smaka av grytan med fint rivet apelsinskal och ytterligare salt och peppar.

 

Servera med pasta eller rostad potatis.