Australien

Australien

Så nära kulturellt och så långt borta geografiskt.

Ett Storbritannien down under där man kör på vänstersida av vägen, har drottning Elisabeth som statschef och som enda land i världen har nationaldag för att fira att de första brittiska straffångarna anländer till New South Wales. Det är därför inte konstigt att de brittiska köttraserna Angus och Hereford finns i stora mängder på denna kontinent.

Hey Mate, how are you doin,

är den första frågan man får när man landar på Australiens jord. Trevligt, enkelt och opretentiöst, eller som Australiensarna skulle säga själva; laid back. Laid back är också en term som man skulle kunna använda för att beskriva hur man farmar down under. Stora gräsbevuxna arealer där över 12 miljoner nötkreatur går fritt och betar. Australien är världens sjätte största producent av nötkött och en stor del av köttet stannar kvar i Australien, varför uttrycket "Have a steak mate" klingar välbekant för mången aussie.

Förmånligt klimat.

Med ett klimat som liknar medelhavsklimat och med en etnisk mix där italienare och greker utgör ett betydande inslag är det inte konstigt att man i möjligaste mån lever och umgås utomhus, och där är det grillen som är mittpunkten. Kanske ett glas rött från Barossa Valley eller en öl från Blue Mountain under tiden som glöden gör att köttet fräser på grillen, och du känner att du verkligen är på ett ställe där man vet hur man umgås på ett enkelt sätt fast med goda råvaror!

7 artiklar

Minskande ordning
per sida

Rutnät  Lista 

7 artiklar

Minskande ordning
per sida

Rutnät  Lista