Grillad Clubstek
med rödbetspotatis och getostkräm (Jennie Benjaminsson)
Ingredienser 4 port:
1 kg Clubstek
salt och nymalen svartpeppar
olivolja
Rödbetspotatis:
800 gram fast potatis, kokt al dente och tunt skivad
4 stora rödbetor, kokta och klyftade
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
salt
nymalen vitpeppar
färsk timjan
150 gram smör
Getostkräm:
100 gram krämig getost
3 msk gräddfil
salt
nymalen vitpeppar
saft av citron
Gör så här:
Krydda Clubsteken med salt och nymalen svartpeppar. Låt dra i rumstemperatur i några msk olja i cirka 1 timme.
Grilla till önskad stekning och låt vila en stund före servering.
Rödbetspotatis:
Blanda potatis, vitlök, salt, peppar och timjan. Lägg i foliepaket och strö över rödbetor och klickar av smöret. Vik ihop paketet och lägg på grillen tills potatisen är genomkokt.
Getostkräm:
Rör ihop getost med gräddfil till en slät kräm. Smaka av med salt, nymalen vitpeppar och några droppar citronsaft.